Jesień 2018
- wszystkie dania są przygotowywane na świeżo z dobrej jakości składników, czas oczekiwania na niektóre potrawy (*) może być wydłużony
ŚNIADANIE PRZEZ CAŁY DZIEŃ
- jajecznica (v)
- 15
- z suszonymi pomidorami i szczypiorem w maślanej bułce z sałatą i pomidorem
- jajecznica z bekonem
- 17
- z bekonem i szczypiorem w maślanej bułce z sałatą i pomidorem
Lunch Menu
- od poniedziałku do piątku w godzinach 12–15 wszystkie dania z karty są 20% tańsze karafka wody z cytryną gratis
PRZEKĄSKI
- gorące focaccie z ‘Pizza Pany” podawane z sosem kolendrowym i posypane mieszanką ziaren i orzechów
- focaccia (v)
- 13
- z marynowanym porem i parmezanem
- focaccia (v)*
- 16
- z grzybami, serem kozim i burakami
- focaccia (v)
- 13
- z salsą pomidorową i serem cheddar
- focaccia (v)
- 16
- z pastą z bakłażana, pomidorami, lentilkami z soczewicy i serem kozim
- focaccia (vg)
- 15
- focaccia z hummusem i grillowaną papryczką chilli
BULIONY
- wywary wołowo – jarzynowe lub wegańskie z pysznymi dodatkami
- wołowina w bulionie z fasolą
- 21
- szponder w bulionie wołowo – jarzynowym z fasolą wrzawską “Piękny Jaś”, imbirowymi pieczarkami i rukwią wodną oraz sezamem
- wołowina w bulionie z grillowanymi warzywami
- 23
- szponder w bulionie wołowo – jarzynowym z makaronem strączkowym, bakłażanem, dynią, brukselką, grillowaną czerwoną kapustą oraz świeżymi ziołami i sezamem
- wegański bulion grzybowo – kokosowy (vg)
- 24
- z miso, tofu z czosnkiem niedźwiedzim, makaronem strączkowym, grillowanym bakłażanem, brukselką oraz świeżymi ziołami i sezamem
ZUPA
- zupa z dyni z mieszanką ziaren i orzechów (vg)
- 12
- (dostępna w weekend)
BURGERY
- z autorskimi sosami, podawane w maślanej bułce z sezamem lub czarnuszką z piekarni krajewskich na nadodrzu / mięso w burgerach jest dobrze wysmażone, na życzenie wysmażymy je w innym stopniu
- klasyk / klasyk z jajem
- 24/26
- z wołowiną, serem cheddar, sosem majonezowo-musztardowym, czerwoną cebulą, bekonem, pomidorem, ogórkiem konserwowym i sałatami
- burger z salsą kaparowo-oliwkową
- 24
- z wołowiną, serem cheddar, czerwoną cebulą i sosem musztardowym oraz sałatami i sezamem
- burger barbecue
- 25
- z wołowiną, sosem barbecue, serem cheddar, czerwoną cebulą, pomidorem, sosem musztardowym i sałatami
- burger warzywny (vege lub vegan – podawany z focaccią)
- 25
- z serem cheddar (vege) lub tofu z czosnkiem niedźwiedzim (vegan), wegańskim majonezem imbirowym, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, salsą pomidorową oraz sałatami
- extra kotlet +8 / bekon +2 / extra ser +4 / jajo +2
KOLOROWE MISY
- misa wegetariańska (v)
- 28
- z grillowanymi kotlecikami warzywnymi, kaszą orkiszową z zielonym groszkiem, duszoną w winie marchwią, marynowanym porem z parmezanem, imbirowymi pieczarkami, grillowaną dynią, bakłażanem, sosem kokosowym, pomidorem, sałatami oraz mieszanką ziaren i orzechów
- misa z grzybami i tofu z czosnkiem niedźwiedzim (vg)
- 33
- z makaronem strączkowym z fasolą wrzawską ‘Piękny Jaś’, brukselkami, duszonym szpinakiem z soczewicą, pieczonymi buraczkami z tymiankiem, sałatką z czerwonej kapusty z jabłkiem, grillowaną dynią oraz bakłażanem, sosem kolendrowym, mieszanką ziaren i orzechów
- misa z cytrynowo – kolendrowym kurczakiem*
- 33
- z duszonym szpinakiem z soczewicą, pomidorami, sałatami, kaszą orkiszową z zielonym groszkiem, serem kozim, grillowaną dynią i bakłażanem oraz duszoną w winie marchwią, wegańskim majonezem imbirowym, mieszanką ziaren i orzechów
SŁODKOŚCI
- ciasto (v)
- 12
- w witrynce na barze
- ukraińskie syrniki (v)*
- 16
- smażone placuszki z białym serem, wanilią i rodzynkami, zapieczone w sosie śmietanowym (dostępne w weekend)
- (v) dania wegetariańskie (vg) dania wegańskie, wszystkie ceny w PLN, z VAT napiwek nie jest wliczony w cenę dań, istnieje możliwość zostawienia napiwku płacąc kartą płatniczą, na życzenie wystawiamy faktury VAT