Zaznacz stronę

Jesień 2018

wszystkie dania są przygotowywane na świeżo z dobrej jakości składników, czas oczekiwania na niektóre potrawy (*) może być wydłużony

ŚNIADANIE PRZEZ CAŁY DZIEŃ

jajecznica (v)
15
z suszonymi pomidorami i szczypiorem w maślanej bułce z sałatą i pomidorem
jajecznica z bekonem
17
z bekonem i szczypiorem w maślanej bułce z sałatą i pomidorem

Lunch Menu

od poniedziałku do piątku w godzinach 12–15 wszystkie dania z karty są 20% tańsze karafka wody z cytryną gratis

PRZEKĄSKI

gorące focaccie z ‘Pizza Pany” podawane z sosem kolendrowym i posypane mieszanką ziaren i orzechów
focaccia (v)
13
z marynowanym porem i parmezanem
focaccia (v)*
16
z grzybami, serem kozim i burakami
focaccia (v)
13
z salsą pomidorową i serem cheddar
focaccia (v)
16
z pastą z bakłażana, pomidorami, lentilkami z soczewicy i serem kozim
focaccia (vg)
15
focaccia z hummusem i grillowaną papryczką chilli

BULIONY

wywary wołowo – jarzynowe lub wegańskie z pysznymi dodatkami
wołowina w bulionie z fasolą
21
szponder w bulionie wołowo – jarzynowym z fasolą wrzawską “Piękny Jaś”, imbirowymi pieczarkami i rukwią wodną oraz sezamem
wołowina w bulionie z grillowanymi warzywami
23
szponder w bulionie wołowo – jarzynowym z makaronem strączkowym, bakłażanem, dynią, brukselką, grillowaną czerwoną kapustą oraz świeżymi ziołami i sezamem
wegański bulion grzybowo – kokosowy (vg)
24
z miso, tofu z czosnkiem niedźwiedzim, makaronem strączkowym, grillowanym bakłażanem, brukselką oraz świeżymi ziołami i sezamem

ZUPA

zupa z dyni z mieszanką ziaren i orzechów (vg)
12
(dostępna w weekend)

BURGERY

z autorskimi sosami, podawane w maślanej bułce z sezamem lub czarnuszką z piekarni krajewskich na nadodrzu / mięso w burgerach jest dobrze wysmażone, na życzenie wysmażymy je w innym stopniu
klasyk / klasyk z jajem
24/26
z wołowiną, serem cheddar, sosem majonezowo-musztardowym, czerwoną cebulą, bekonem, pomidorem, ogórkiem konserwowym i sałatami
burger z salsą kaparowo-oliwkową
24
z wołowiną, serem cheddar, czerwoną cebulą i sosem musztardowym oraz sałatami i sezamem
burger barbecue
25
z wołowiną, sosem barbecue, serem cheddar, czerwoną cebulą, pomidorem, sosem musztardowym i sałatami
burger warzywny (vege lub vegan – podawany z focaccią)
25
z serem cheddar (vege) lub tofu z czosnkiem niedźwiedzim (vegan), wegańskim majonezem imbirowym, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, salsą pomidorową oraz sałatami
extra kotlet +8 / bekon +2 / extra ser +4 / jajo +2

KOLOROWE MISY

misa wegetariańska (v)
28
z grillowanymi kotlecikami warzywnymi, kaszą orkiszową z zielonym groszkiem, duszoną w winie marchwią, marynowanym porem z parmezanem, imbirowymi pieczarkami, grillowaną dynią, bakłażanem, sosem kokosowym, pomidorem, sałatami oraz mieszanką ziaren i orzechów
misa z grzybami i tofu z czosnkiem niedźwiedzim (vg)
33
z makaronem strączkowym z fasolą wrzawską ‘Piękny Jaś’, brukselkami, duszonym szpinakiem z soczewicą, pieczonymi buraczkami z tymiankiem, sałatką z czerwonej kapusty z jabłkiem, grillowaną dynią oraz bakłażanem, sosem kolendrowym, mieszanką ziaren i orzechów
misa z cytrynowo – kolendrowym kurczakiem*
33
z duszonym szpinakiem z soczewicą, pomidorami, sałatami, kaszą orkiszową z zielonym groszkiem, serem kozim, grillowaną dynią i bakłażanem oraz duszoną w winie marchwią, wegańskim majonezem imbirowym, mieszanką ziaren i orzechów

SŁODKOŚCI

ciasto (v)
12
w witrynce na barze
ukraińskie syrniki (v)*
16
smażone placuszki z białym serem, wanilią i rodzynkami, zapieczone w sosie śmietanowym (dostępne w weekend)
(v) dania wegetariańskie (vg) dania wegańskie, wszystkie ceny w PLN, z VAT napiwek nie jest wliczony w cenę dań, istnieje możliwość zostawienia napiwku płacąc kartą płatniczą, na życzenie wystawiamy faktury VAT