Zaznacz stronę

Przekąski / Deski smaków

wszystkiego po trochu, przekrój naszej karty w kokilkach

Mini deska smaków
18
mus z kaczki, wieprzowina duszona w piwie rzemieślniczym, pieczone warzywa korzeniowe, pieczywo
Mini deska vege
18
tapenada z czarnych oliwek, pasta z koziego sera i prażonych orzechów włoskich, pieczone warzywa korzeniowe, pieczywo
Deska smaków (2 – 3 os.)
38
kaczka, rostbef, wieprzowina duszona w piwie rzemieślniczym, tapenada z czarnych oliwek, konfitura cebulowa, pieczone warzywa korzeniowe, pieczywo
Deska smaków vege (2 – 3 os.)
36
pasta z koziego sera i prażonych orzechów włoskich, konfitura żurawinowa, pesto sezonowe, tapenada z czarnych oliwek, konfitura cebulowa, pieczone warzywa korzeniowe, pieczywo

Club sandwich

piętrowe kanapki na tostowym pszennym pieczywie z piekarni Krajewskich

Pielgrzym
18
grillowany kurczak w marynacie rozmarynowej, sałata, majonez, ser mimolette, konfitura żurawinowa
Blt
18
bekon, sałata, pomidor, majonez, sos BBQ własnej roboty
Z kozim serem (vege)
25
pasta z koziego sera i prażonych orzechów włoskich, jabłko, konfitura cebulowa, roszponka
Reuben (zap. o dostępność)
27
nowojorski klasyk z pastrami własnego wyrobu, musztardą, serem szwajcarskim, kiszoną kapustą i sosem rosyjskim

Dania główne

Siekany rostbef
37
(250 g) z sosem BBQ podawany z czarnymi kopytkami i warzywami korzeniowymi
Łopatka duszona w piwie rzemieślniczym
33
podawana z kiszoną kapustą i czarnymi kopytkami
Pikantne kotlety z kaszy jaglanej z marchewką (vege)
28
podawane z czarnymi kopytkami, sałatką ze świeżych warzyw i sosem miętowo-ogórkowym
Pierś z kaczki
37
na sałacie z konfiturą cebulową, podawana z czarnymi kopytkami

Burgery

podawane w pszennej bułce z piekarni Krajewskich, wypiekanej codziennie specjalnie dla nas

Klasyk
23
wołowina, sos musztardowy, sałata, ser mimolette, bekon, pomidor, cebula, kiszony ogórek
Klasyk z jajem
25
wołowina, jajko sadzone, sos musztardowy, sałata, ser mimolette, bekon, pomidor, cebula, kiszony ogórek
BBQ
24
wołowina, sos musztardowy, sałata, ser mimolette, bekon, sos BBQ własnej roboty, pomidor, czerwona cebula
Z duszoną wieprzowiną
23
duszona wieprzowina, sos musztardowy, roszponka, ogórek kiszony, chutey śliwkowy
Vege
27
grillowany burak, pesto sezonowe, szpinak, grillowany ser kozi, prażone orzechy włoskie, sos balsamiczny z limonką
Zimowy
27
wołowina, sos musztardowy, roszponka, konfitura cebulowa, ser kozi, kiszony ogórek

Sałatki

udany miks sałat, pieczonych warzyw korzeniowych, topinamburu, kalarepki i marynowanej czerownej cebulki, podawane z pieczywem

Z kozim serem
29
jabłkiem i prażonymi orzechami włoskimi
Z rostbefem
32
pestkami dyni i jajkiem w koszulce
Z kaczką
29
i prażonymi orzechami włoskimi
Z kurczakiem
27
w marynacie rozmarynowej i słonecznikiem

Deser

Sernik nowojorski
12
(bezglutenowy)
Godziny otwarcia kuchni
ndz – czw 12-22
pt – sb 12-24